Номинирането на Калин Стоянов за служебен министър на вътрешните работи за

...
Номинирането на Калин Стоянов за служебен министър на вътрешните работи за
Коментари Харесай

ПП-ДБ реагираха остро на избора на Калин Стоянов за служебен министър на вътрешните работи

Номинирането на Калин Стоянов за длъжностен министър на вътрешните работи за нас е освен провокативен, той е засегнатост и опит да се прикрият зависимости на този длъжностен кабинет. Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме Промяната “ Кирил Петков по време на консултациите на президента Румен Радев с кандидата за длъжностен министър председател Димитър Главчев и парламентарно показани политически обединения. 

Един длъжностен кабинет би трябвало да реализира безпристрастни избори, където купеният избор би трябвало да бъде стеснен оптимално, сподели Петков. 

Кирил Петков уточни, че Калин Стоянов е бил препоръчан от ГЕРБ за министър в държавното управление в оставка. „ Ние казахме, че той е освен ярка политическа фигура, която се свързва с ГЕРБ. По-лошо, тя е била от тези фигури, които имат неспособността да имат лично мнение. Имаме потвърден платен избор на локалните избори. Изборът на този вътрешен министър за нас демонстрира безспорна политическа безочливост да бъде комплициран на масата “, уточни Петков. 

Според Кирил Петков и други министри, залегнали в проектосъстава на служебното държавно управление, демонстрират неговото „ блестящо политическо оцветяване “. 

„ Двамата министри, от които ще зависят изборите, са напълно отговорност на ГЕРБ, с огромната заплаха да имаме още веднъж хартиена бюлетина и да нямаме електронно гласоподаване. Едновременно с това купеният избор да бъде в същите мащаби, с които го видяхме по време на локалните избори. Ние сме освен възмутени, а сме безусловно взривени от това предложение “, съобщи Петков. 

Той разяснява и попадането в служебното държавно управление на досегашния министър на превоза в оставка Георги Гвоздейков, който е член на „ Продължаваме Промяната “. „ Имах дълъг диалог с него през вчерашния ден и го уведомих, че в случай че реши да остане в този длъжностен кабинет – тъй като служебните кабинети не би трябвало да са политически уравновесени, а политически неутрални – това решение ще бъде напълно негово. Ако той реши да го направи, ще бъде изключен от „ Продължаваме Промяната “, сподели още Кирил Петков. 

След изявлението на Петков представителите на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ напуснаха консултациите в постройката на „ Дондуков “ 2. 

 След като напуснаха президенството пред публицисти Атанас Атанасов съобщи, че “с министър като Стоянов на процедура се обезпечава чадър на купувачите на гласове за ГЕРБ и Движение за права и свободи. “Нямаме никакво доверие на Стоянов и оттук насетне ще работим за това да се разкрият всичките зависимости на този човек ”, добави съпредседателят на ПП-ДБ. 
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР